Bulevar Despota Stefana 13, Beograd; 011/7246995, 065/5680060
Brzi linkovi

Povećanje količine kosti

POVEĆANJE VILIČNOG GREBENA - AUGMENTACIJA GREBENA

Alveolarni greben je deo vilice u kojem se nalaze korenovi zuba. Alveolarni geben se resorbuje pri dugotrajnoj parodontopatiji ili posle dužeg perioda nakon vađenje zuba. Pri ugradnji implantata često je potrebno obezbediti dovoljnu visinu i širinu vilčne kosti tj. produžavanje ili proširenje grebena. Osim u implantologiji, ova procedura se radi i kod drugih indikacija. Na mestu izvađenog zuba se dešava ubrzana resorpcija kosti i ona negativno utiče na okolne zube ali i na greben koji vremenom počinje da "tone". Ako se pacijent odluči da nadoknadi zub i izradi metalokeramički most, tada će član koji nadoknađuje izvađeni zub morati da bude veći tj. duži od susednih zbrušenih zuba da bi popunio deo koji se resorbovao. Tada se radi "pakovanje" veštačke kosti iz estetskih razloga.

Procedura

UGRADNJA VEŠTAČKE KOSTI PRI UGRADNJI IMPLANTATA
se koristi kada postoji defekt, bilo zbog resorpcije kosti usled zapaljenja ili loše remodelacije kosti usled gubitka ili vađenja zuba. Veštačka kost se tada postavlja oko implantata u predelu deformiteta kosti da bi inicirala u narednim mesecima stvaranje nove kosti i popunila defekte na aleolarnom grebenu i samim tim omogućila prirodni i estetski lepši greben.

UGRADNJA VEŠTAČKE KOSTI KAO USLOV ZA UGRADNJU IMPLANTATA
Posle odvajanja sluzokože od kosti, na kost alveolarnog grebena se pakuje veštačka kost. Preko veštačke kosti se postavlja membrana koja je štiti. Preko membrane se vraća sluzokoža i zašiva. Ovakvim načinom rada veštačka kost je zaštićena i omogućeno je iniciranje stvaranja nove kosti. Posle određenog perioda (minimum 6 meseci) može se pristupiti ugradnji implantata.

Nedostatak kosti u našem Centru više nije kontraindikacija za ugradnju implantata. Prateći najnovije trendove u svetu i konstantnom edukacijom nudimo Vam odgovarajuće procedure koje će omogućiti najbolje rešenje za nadoknadu zuba.