Bulevar Despota Stefana 13, Beograd; 011/7246995, 065/5680060
Brzi linkovi

Zubni implanti

 

Zubni implanti su vrhunac napretka stomatologije. Zahvaljujući napredovanju tehnologije zubni implanti postaju sve zastupljeniji u stomatološkoj praksi. Naš centar je usko specijalizovan upravo u oblasti Implantologije (ugradnja zubnih implantata). Možemo se pohvaliti sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u ugradnji zubnih implanta renomiranih svetskih proizvođača.

VELIKA AKCIJA U TOKU !!!

Kako bismo Vam što više izašli u susret, pripremili smo specijalnu letnju akciju za Vas uz popust od preko 200€ po implantatu. Za sve informacije o akciji, molimo Vas da nas kontaktirate.

 

Titanijumski zubni implanti su u suštini "šrafovi" od titanijuma koji se pre svega koristi u svemirskoj industriji. Implantati se ugrađuju u vašu viličnu kost, imitirajući vaš koren. Zubni implantati su apsolutno biokompatibilni sa okolnim tkivom i u potpunosti se vezuju za vašu kost. Alergijske reakcije su svedene na minimum kao i mogućnost odbacivanja implanta od strane vašeg organizma.

Zubni implantati su najbolji izbor za vas ako želite da nadoknadite jedan ili više izgubljenih zuba. Ugradnjom zubnih implantata na mesto izgubljenih zuba izbegavate brušenje zdravih zuba i samim tim im produžavate vek. Ugradnjom zubnih implantata omogućićemo vam da dobijete fiksni rad koji će vam pružiti najpribližniji osećaj vaših prirodnih zuba.

                                          

U našaj ordinaciji ugradnju zubnih implantata smo doveli do savršenstva, i čak i da nemate uslove za ugradnju dovoljnog broja zubnih implanta zbog nedovoljne visine i širine kosti, taj problem ćemo jednostavno rešiti ugradnjom veštačke kosti čime ćemo stvoriti sve potrebne uslove za ugradju zubnog implanta.

Ako je indikovana parodontološka operacija i ugradnja veštačke kosti pri samoj ugradnji zubnog implantata sve se završava u jednoj intervenciji tako da ne morate da zakazujete više mučnih dolazaka već sve završavamo u jednom dolasku.

Po želji pacijenata vršimo i ugradnju mini-implanta za zube koji služe za stabilizaciju i retenciju vaših totalnih proteza. Mini-implanti za zube su tanki i dugi zubni implanti koji se ugrađuju u prednji deo vaše donje ili gornje vilice.

Sama ugradnja zubnih implantata traje svega 10 minuta i u potpunosti je bezbedna i bezbolna intervencija.

Nakon ugradnje čeka se određeni vremenski period da se zubni implant "veže" za kost (od 2 do 4 meseca) , nakon čega se pristupa protetskoj fazi gde dobijate definitivni fiksni rad od bezmetalnih krunica ili metalokeramičkih krunica.

                                           

Ugradnja implanta zuba

Ugradnja implanta zuba je trajno rešenje, jer je strukturno vezuje za kost vilice. Međutim to je samo jedna od prednosti ugradnje zubnih implanata. Ukoliko izgubite jedan ili više zuba, žvakanje hrane biće otežano a to će dalje negativno uticati na još neke funkcije organizma kao što je recimo varenje. Takođe, ukoliko vam fali neki zub, prilikom žvakanja dolazi do trošenja vilične kosti zbog prevelikog opterećenja, a pošto vilična kost podupire mišiće lica, lice dobija starački izgled zbog čega dolazi do funkcionalnih i estetskih problema. Kada smo već kod estetskog faktora, ukoliko ste izgubili neki od prednjih zuba treba napomenuti da zubni implanti danas izgledaju kao prirodni zubi i razlika je neprimetna.

Ukoliko vam fali jedan zub, mnogo je bolje ugraditi zubni implant nego da veštački zub stavljate brušenjem susednih zuba. Ukoliko vam fali više zuba (ili čak svi), moguće je ugraditi zubne implante koji će služiti kao nosači zubnog mosta.

Pošto je zubni implant od biokompatabilnog materijala, organizam ga odlično prihvata. Međutim postoje neki osnovni preduslovi koje je neophodno ispuniti da bi bilo moguće ugraditi zubni implant. Najbitnije je da je opšte zdravstveno stanje pacijenta dobro, takođe mali broj bolesti može imati nepovoljan uticaj na vezivanje zubnog implanta za kost. Nekada je potencijalni problem bio nedovoljna visina i širina kosti, međutim danas je taj problem rešiv pomoću ugradnje veštačke kosti, a čak je moguće sve završiti prilikom jedne posete naše ordinacije. Sam proces ugradnje je bezbolan i ne traje dugo. Zahvat se obavlja pod lokalnom anestezijom. Ono što je najbitnije posle ugradnje zubnog implanta je da slušate savete stomatologa i da na odgovarajući način održavate oralnu higijenu. Zubni implanti u najmanju ruku zahtevaju isto pažnje kao i pravi zubi. Redovno pranje zuba i zubnog implanta uz korišćenje konca za zube se podrazumeva. Naravno tu je i redovan dolazak na kontrolne preglede zubnog implanta. Zaključak je da ukoliko ne posedujete teška sistemska oboljenja i ukoliko se pridržavate uputstava odbacivanje zubnog implanata je nemoguće. Zubni implanti se ponašaju veoma slično prirodnim zubima i zbog toga predstavljaju najbolju moguću zamenu za izgubljene zube.