Bulvear Despota Stefana 13 (u zgradi kod Skadarlije), Beograd

Uklanjanje naslaga


Naslage se stvaraju na zubima kontinuirano, posebno posle obroka. Neophodno ih je redovno uklanjati. One se u velikoj meri mogu ukloniti pravilnim pranjem zuba. Pored mekih naslaga, vremenom se na zubima stvaraju i tvrde naslage i razna prebojenja. Ona se ne mogu ukloniti pranjem zuba. Taloženjem raznih pigmenata na zub dolazi do prebojenja (duvan, kafa, gazirana pića i sl.). Neophodno je da se ove naslage redovno uklanjaju posetom stomatologu.

Poliranje zuba - predstavlja proceduru profesionalnog uklanjanja mekih naslaga i svih pigmentacija sa površine zuba. Pigmentacija se uklanja mehaničkim sredstvima a meke naslage posebnom pastom za zube i odgovarajućom četkom. Procedura podrazumeva uklanjanje naslaga sa svih površina zuba.

Skidanje kamenca je najbitnija stavka preventive u stomatologiji. Ta mera sprečava nastanak parodontopatije. Preporučuje se njegovo skidanje u intervalima od 4 do 6 meseci.

Trudnoća utiče na svaki aspekt života žene, uključujući i oralno zdravlje. Zbog čega trudnice najviše brinu p...
ZALIVANJE FISURA Fisura je linijsko udubljenje na površini zuba koje služi za žvakanje. To j...
Lečenje kanala korena ("vađenje živca"), odnosno endodontska terapija je među najnepopularnijim stomatološkim intervencija...
Okluzalni splintovi (tzv. night guard) koriste se najčešće u slučaju bruksizma (nesvesno škripanje zubima, najčešće u toku...

Bulvear Despota Stefana 13 (u zgradi kod Skadarlije), Beograd

011 / 72 46 995 065 / 56 80 060