Bulvear Despota Stefana 13 (u zgradi kod Skadarlije), Beograd

Zubni implanti


Zubni implanti su vrhunac napretka stomatologije. Zahvaljujući napredovanju tehnologije zubni implanti postaju sve zastupljeniji u stomatološkoj praksi. Naš centar je usko specijalizovan upravo u oblasti Implantologije (ugradnja zubnih implantata). Možemo se pohvaliti sa skoro dvadesetogodišnjim iskustvom u ugradnji zubnih implanta renomiranih svetskih proizvođača.

VELIKA AKCIJA U TOKU !!! 

Kako bismo Vam što više izašli u susret, pripremili smo akciju sa popustom od čak 210€ i trenutna cena zubnih implantata je 390€(regularna cena je 600€).  

Titanijumski zubni implanti su u suštini "šrafovi" od titanijuma koji se pre svega koristi u svemirskoj industriji. Implantati se ugrađuju u vašu viličnu kost, imitirajući vaš koren. Zubni implantati su apsolutno biokompatibilni sa okolnim tkivom i u potpunosti se vezuju za vašu kost. Alergijske reakcije su svedene na minimum kao i mogućnost odbacivanja implanta od strane vašeg organizma.

Zubni implantati su najbolji izbor za vas ako želite da nadoknadite jedan ili više izgubljenih zuba. Ugradnjom zubnih implantata na mesto izgubljenih zuba izbegavate brušenje zdravih zuba i samim tim im produžavate vek. Ugradnjom zubnih implantata omogućićemo vam da dobijete fiksni rad koji će vam pružiti najpribližniji osećaj vaših prirodnih zuba.                 

              

U našaj ordinaciji ugradnju zubnih implantata smo doveli do savršenstva, i čak i da nemate uslove za ugradnju dovoljnog broja zubnih implanta zbog nedovoljne visine i širine kosti, taj problem ćemo jednostavno rešiti ugradnjom veštačke kosti čime ćemo stvoriti sve potrebne uslove za ugradju zubnog implanta. 

Ako je indikovana parodontološka operacija i ugradnja veštačke kosti pri samoj ugradnji zubnog implantata sve se završava u jednoj intervenciji tako da ne morate da zakazujete više mučnih dolazaka već sve završavamo u jednom dolasku. 

Po želji pacijenata vršimo i ugradnju mini-implanta za zube koji služe za stabilizaciju i retenciju vaših totalnih proteza. Mini-implanti za zube su tanki i dugi zubni implanti koji se ugrađuju u prednji deo vaše donje ili gornje vilice. 

Sama ugradnja zubnih implantata traje svega 10 minuta i u potpunosti je bezbedna i bezbolna intervencija. 

Nakon ugradnje čeka se određeni vremenski period da se zubni implant "veže" za kost (od 2 do 4 meseca) , nakon čega se pristupa protetskoj fazi gde dobijate definitivni fiksni rad od  bezmetalnih krunica ili metalokeramičkih krunica.                                        

Ugradnja implanta zuba 

Ugradnja implanta zuba je trajno rešenje, jer je strukturno vezuje za kost vilice. Međutim to je samo jedna od prednosti ugradnje zubnih implanata. Ukoliko izgubite jedan ili više zuba, žvakanje hrane biće otežano a to će dalje negativno uticati na još neke funkcije organizma kao što je recimo varenje. Takođe, ukoliko vam fali neki zub, prilikom žvakanja dolazi do trošenja vilične kosti zbog prevelikog opterećenja, a pošto vilična kost podupire mišiće lica, lice dobija starački izgled zbog čega dolazi do funkcionalnih i estetskih problema. Kada smo već kod estetskog faktora, ukoliko ste izgubili neki od prednjih zuba treba napomenuti da zubni implanti danas izgledaju kao prirodni zubi i razlika je neprimetna. 

Ukoliko vam fali jedan zub, mnogo je bolje ugraditi zubni implant nego da veštački zub stavljate brušenjem susednih zuba. Ukoliko vam fali više zuba (ili čak svi), moguće je ugraditi zubne implante koji će služiti kao nosači zubnog mosta.

Pošto je zubni implant od biokompatabilnog materijala, organizam ga odlično prihvata. Međutim postoje neki osnovni preduslovi koje je neophodno ispuniti da bi bilo moguće ugraditi zubni implant. Najbitnije je da je opšte zdravstveno stanje pacijenta dobro, takođe mali broj bolesti može imati nepovoljan uticaj na vezivanje zubnog implanta za kost. Nekada je potencijalni problem bio nedovoljna visina i širina kosti, međutim danas je taj problem rešiv pomoću ugradnje veštačke kosti, a čak je moguće sve završiti prilikom jedne posete naše ordinacije. Sam proces ugradnje je bezbolan i ne traje dugo. Zahvat se obavlja pod lokalnom anestezijom. Ono što je najbitnije posle ugradnje zubnog implanta je da slušate savete stomatologa i da na odgovarajući način održavate oralnu higijenu. Zubni implanti u najmanju ruku zahtevaju isto pažnje kao i pravi zubi. Redovno pranje zuba i zubnog implanta uz korišćenje konca za zube se podrazumeva. Naravno tu je i redovan dolazak na kontrolne preglede zubnog implanta. Zaključak je da ukoliko ne posedujete teška sistemska oboljenja i ukoliko se pridržavate uputstava odbacivanje zubnog implanata je nemoguće. Zubni implanti se ponašaju veoma slično prirodnim zubima i zbog toga predstavljaju najbolju moguću zamenu za izgubljene zube.

Cena zubnih implantata

Cena implanta zuba je stavka koju treba imati u vidu i koju treba isplanirati. Međutim, tačna i precizna cena zubnih implantata, tj. koliko će vas čitav zahvat koštati se ne može reći bez posete našoj ordinaciji. 

Kako bismo vam što više izašli u susret, pripremili smo promo cenu implanta sa popustom od čak 210€. Aktuelna cena zubnih implantata je 390€ (regularna cena je 600€). Više o ceni bezmetalnih i metalokeramičkih krunica možete pročitati na ovoj strani.

Implanti su iz godine u godinu sve povoljniji, ali se ne može reći da su jeftini. Zbog toga je bitno naglasiti da je moguće plaćanje u ratama.

Pošto su zubni implanti dugoročna investicija, cena ne bi trebala da vam bude glavni orijentir prilikom izbora stomatološke ordinacije u kojoj ćete ih ugraditi. Veoma je važno reći da su troškovi poprilično relativna stvar. Naime, ako imamo u vidu šta sve gubimo ukoliko nemamo zube, ili imamo pokvarene ostatke koji uzrokuju brojne bolesti, shvatićemo da zdravlje i nema cenu.

Ubacivanjem novog zuba, zajedno sa korenom, moguće je iskopirati funkciju prirodnog zuba, sa čvrstim i stabilnim temeljem...
Zahvaljujući konstantnom stručnom usavršavanju, praćenju svetskih trendova iz oblasti implantologijenudimo Vam svetsk...
Oralno hirurška procedura kojom se povećava visina kosti u gornjem delu vilice naziva se Sinus lift. Radi se da bi se omog...
Razvoj implantologije u proteklim godinama doneo je nove tehnike i materijale koji su nam pomogli da bolje, lakše, kvalite...
Cena implanta zuba je stavka koju treba imati u vidu i koju treba isplanirati. Cene 
Razmišljate o tome da nadoknadite oštećen ili izgubljen zub dentalnim implantom, ali se pitate koliko ta stomatološka inte...

Bulvear Despota Stefana 13 (u zgradi kod Skadarlije), Beograd

011 / 72 46 995 065 / 56 80 060