Najbolji način zamene izgubljenih zuba jesu Dentalni implanti koji omogućavaju maksimalni estetski i funkcionalni komfor i najzahtevnijim pacijentima!

 

Oralnohirurška delatnost podrazumeva hirurško i konzervativno lečenje benignih oboljenja, nepravilnosti i trauma u predelu usne duplje, vilica i okolnih struktura, čija je funkcija bitno povezana sa funkcijama usne duplje i žvakanjem, a takođe podrazumeva i ugradnju stranih biokompatibilnih materijala u vilične kosti uz primenu anestezije.

 

Pojedini oralnohirurški postupci imaju značajno mesto u sprečavanju nastajanja pojedinih nepravilnosti (ortodonskih anomalija), pa se u tom cilju može vršiti hirurško oslobađanje neizniklih zuba i tako omogućiti postavljanje u zubni niz. Ovo podrazumeva primarnu prevenciju. Ipak, oralnohirurške intervencije se najčešće izvode radi lečenja pojedinih oboljenja ili nepravilnosti, odnosno u sekundarnoj prevenciji, kao što su na primer: vađenje impaktiranih zuba, apikotomija, cistektomija, uklanjanje benignih tumora, zbrinjavanje povreda mekih, koštanih i zubnih tkiva.

 

Oralna hirurgija ima primenu i u rehabilitaciji stomatoloških pacijenata, tj. u tercijalnoj prevenciji, kada se primenjuju operacije iz domena preprotetske hirurgije i implantologije.

Sve o oralnoj hirurgiji

POVEĆANJE KOLIČINE KOSTI

POVEĆANJE VILIČNOG GREBENA – AUGMENTACIJA GREBENA…

Više

RESEKCIJA FRENULOMA

Frenulom je nabor sluzokože koji povezuje usnu ili jezik sa alveolarnim nastavkom tj. sa podom usne duplje. R…

Više

HIRURŠKO VAĐENJE UMNJAKA

Nekada se kaže da nema dovoljno prostora u vilici za sve zube. I to je apsolutno tačno.  Naime, umnjak…

Više

RESEKCIJA KORENA ZUBA

Zubi se održavaju na mestu pomoću korena koji se nastavlja u viličnu kost. Kraj ili vrh svakog korena naziva se apeks. Ner…

Više

CISTE I CISTEKTOMIJA

Ciste oko zuba su patološke šupljine koje su obložene tkivom i ispunjene tečnošću, a mogu se razvijati u vilicama i u…

Više

SVESNA SEDACIJA

U pripremi …

Više

Niste pronašli odgovor?

Pošaljite upit našem osoblju i poslat ćemo Vam odgovor u najbržem roku.