POVEĆANJE VILIČNOG GREBENA – AUGMENTACIJA GREBENA

Alveolarni greben je deo vilice u kojem se nalaze korenovi zuba. Alveolarni geben se resorbuje pri dugotrajnoj parodontopatiji ili posle dužeg perioda nakon vađenje zuba. Pri ugradnji implantata često je potrebno obezbediti dovoljnu visinu i širinu vilčne kosti tj. produžavanje ili proširenje grebena. Osim u implantologiji, ova procedura se radi i kod drugih indikacija. Na mestu izvađenog zuba se dešava ubrzana resorpcija kosti i ona negativno utiče na okolne zube ali i na greben koji vremenom počinje da „tone“. Ako se pacijent odluči da nadoknadi zub i izradi metalokeramički most, tada će član koji nadoknađuje izvađeni zub morati da bude veći tj. duži od susednih zbrušenih zuba da bi popunio deo koji se resorbovao. Tada se radi „pakovanje“ veštačke kosti iz estetskih razloga.

Procedura 

UGRADNJA VEŠTAČKE KOSTI PRI UGRADNJI IMPLANTATA

Koristi se kada postoji defekt, bilo zbog resorpcije kosti usled zapaljenja ili loše remodelacije kosti usled gubitka ili vađenja zuba. Veštačka kost se tada postavlja oko implantata u predelu deformiteta kosti da bi inicirala u narednim mesecima stvaranje nove kosti i popunila defekte na aleolarnom grebenu i samim tim omogućila prirodni i estetski lepši greben. UGRADNJA VEŠTAČKE KOSTI KAO USLOV ZA UGRADNJU IMPLANTATA

Posle odvajanja sluzokože od kosti, na kost alveolarnog grebena se pakuje veštačka kost. Preko veštačke kosti se postavlja membrana koja je štiti. Preko membrane se vraća sluzokoža i zašiva. Ovakvim načinom rada veštačka kost je zaštićena i omogućeno je iniciranje stvaranja nove kosti. Posle određenog perioda (minimum 6 meseci) može se pristupiti ugradnji implantata.

Nedostatak kosti u našem Centru više nije kontraindikacija za ugradnju implantata. Prateći najnovije trendove u svetu i konstantnom edukacijom nudimo Vam odgovarajuće procedure koje će omogućiti najbolje rešenje za nadoknadu zuba.

Sve o oralnoj hirurgiji

POVEĆANJE KOLIČINE KOSTI

POVEĆANJE VILIČNOG GREBENA – AUGMENTACIJA GREBENA…

Više

RESEKCIJA FRENULOMA

Frenulom je nabor sluzokože koji povezuje usnu ili jezik sa alveolarnim nastavkom tj. sa podom usne duplje. R…

Više

HIRURŠKO VAĐENJE UMNJAKA

Nekada se kaže da nema dovoljno prostora u vilici za sve zube. I to je apsolutno tačno.  Naime, umnjak…

Više

RESEKCIJA KORENA ZUBA

Zubi se održavaju na mestu pomoću korena koji se nastavlja u viličnu kost. Kraj ili vrh svakog korena naziva se apeks. Ner…

Više

CISTE I CISTEKTOMIJA

Ciste oko zuba su patološke šupljine koje su obložene tkivom i ispunjene tečnošću, a mogu se razvijati u vilicama i u…

Više

SVESNA SEDACIJA

Većina oralnohiruških intervencija može uspešno da se izvede u lokalnoj anesteziji. Medjutim , u slučajevima ekstremne uplašenosti i izrazito sniženog praga za bol , može se primeniti sedacija.

Više

Niste pronašli odgovor?

Pošaljite upit našem osoblju i poslat ćemo Vam odgovor u najbržem roku.